Principală  —  IMPORTANTE   —   MĂR, după ce s-a decis…

MĂR, după ce s-a decis prelungirea programului de activitate al cafenelelor și restaurantelor: „Facem apel la conștiința cetățenilor și a agenților economici să respecte cu strictețe normele sanitar-epidemiologice”

Imagine-simbol; Sursa: Profit.ro

Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din R. Moldova (MĂR) îndeamnă cetățenii și agenții economici să respecte cu strictețe normele sanitar-epidemiologice. Se întâmplă după ce Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău (CESP) a decis sâmbătă, 8 mai, ca programul de activitate al cafenelelor și restaurantelor din capitală să fie prelungit până la ora 23:00. 

Reprezentanții asociației MĂR spun că decizia CESP a fost adoptată în urma adresărilor repetate și a insistenței asociației.

„În urma adresărilor repetate și a insistenței Asociației MĂR, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a permis desfășurarea evenimentelor festive cu caracter unic, până la 50 de persoane. De asemenea, odată cu menținerea „Codului roșu” în municipiu, programul de activitate al localurilor de alimentație publică, a fost prelungit până la ora 23:00. Asociația MĂR apelează la conștiința fiecărui cetățean și a fiecărui agent economic și îi îndeamnă pe toți să respecte cu strictețe normele sanitar-epidemiologice. Prin responsabilitate comună, împreună, vom reuși să revenim cât mai rapid la regimul obișnuit de activitate!”, se arată într-o notă informativă a MĂR.

Programul de lucru al cafenelelor și restaurantelor din capitală, va fi prelungit până la ora 23:00. Totodată, centrele comerciale pot activa până la ora 22:00. Anunțul a fost făcut de edilul capitalei sâmbătă, 8 mai, după ședința Comisiei extraordinare pentru sănătate publică a municipiului Chișinău (CESP).

Anterior, reprezentanții HORECA au venit cu mai multe solicitări către autorități.