Principală  —  Ştiri  —  Social   —   MAI reclamă un atac cibernetic,…

MAI reclamă un atac cibernetic, din afara țării. Ministrul Voicu, printre ținte

Imagine simbol

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță că pe parcursul zilei de duminică, 1 noiembrie, SPIA a identificat un atac cibernetic la mai mulți utilizatori de telefonie, funcționari ai MAI, inclusiv în adresa ministrului afacerilor interne, Pavel Voicu.

Într-o notă informativă emisă de MAI scrie că pe parcursul zilei de astăzi, ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI desfăşoară măsuri specifice pentru identificarea, prevenirea şi contracararea ameninţărilor, vulnerabilităţilor și riscurilor susceptibile să compromită securitatea, patrimoniul, personalul, misiunile, procesul decizional și capacitatea operațională a sistemului administrativ al MAI.

„SPIA a sesizat un atac cibernetic la mai mulți utilizatori de telefonie, funcționari ai MAI, inclusiv în adresa ministrului afacerilor interne, Pavel Voicu”, conform sursei citate.

Atacul ar fi fost manifestat prin „apeluri abuzive de la mai multe numere de telefonie”, iar scopul acestuia a fost de a bloca rețeaua abonatului.

Sursa citată scrie că operatorii de telefonie mobilă au confirmat faptul că, atacul a fost produs de peste hotarele Republicii Moldova.

SPIA va iniția o cauză penală în baza indicilor art. 27 și art. 261/1, Cod Penal al Republicii Moldova, Accesul neautorizat la reţelele şi serviciile de telecomunicaţii. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele implicate riscă amendă în mărime de la 1350 la 3350 unităţi convenţionale sau închisoare de pînă la 5 ani.