Principală  —  Ştiri  —  Social   —   MAI le recomandă fermierilor protestatari,…

MAI le recomandă fermierilor protestatari, citați la Poliție, să se adreseze instanței de judecată, dacă nu sunt de acord

La protestul agricultorilor, din fața Parlamentului, din 17 decembrie 2020, angajații Poliției au înregistrat și documentat mai multe încălcări, astfel mai mulți agricultori au primit citații de a se prezenta la audieri. Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne susțin că dacă persoanele implicate nu sunt de acord cu cele invocate, se pot adresa în instanța de judecată.

„În urma documentării și identificării persoanelor implicate, au fost expediate citații, prin care cei vizați sunt chemați la Inspectoratele de Poliției din localitățile unde locuiesc, pentru a se întocmi procesele verbale pentru acțiunile ilegale. Dacă persoanele implicate nu sunt de acord cu cele invocate, pot contesta în instanța de judecată”, se arată într-un comunicat remis de MAI.

În cadrul protestului din 17 decembrie au fost înregistrate încălcări a ordinii publice, dar și acțiuni agresive față de carabinieri și polițiști, 4 carabinieri fiind răniți.

Totodată, agricultorii care au protestat au ignorat cerințele oamenilor legii și au urcat cu unitățile de transport pe scările Parlamentului și au deteriorat gazonul din fața Catedralei.

Mai mulți fermieri care au protestat la finele anului trecut în centrul Chișinăului sunt citați la Poliție. Aceștia ar trebui să se prezinte la audieri marți, 26 ianuarie. Nemulțumiți că trebuie să se prezinte la audieri, fermierii au mers la sediul MAI să ceară explicații.

„Sunt mai mulți fermieri care au primit citații de la poliție să se prezinte la audieri pentru protestul de la Parlament. Pentru agricultură bani nu am primit, dar în schimb ne-am ales cu procese penale și amenzi”, a spus liderul Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc.

Unul din fermierii aflați în fața sediului MAI spune că citațiile ar fi o metodă de intimidare, astfel încât oamenii să nu mai iasă în stradă la proteste

„Majoritatea agricultorilor au primit citații, chiar dacă ni s-a promis că nu vom primi. Cerem audiență cu ministrul de Interne, pentru a cere explicații de ce am primit citații. noi am protestat destul de pașnic, nu am trecut linia roșie. Percep asta ca o intimidare, pentru ca lumea să nu mai iasă la proteste”, a spus agricultorul.