Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Fermierii protestatari, nemulțumiți că…

VIDEO Fermierii protestatari, nemulțumiți că sunt citați la Poliție. Cer explicații de la MAI

Mai mulți agricultori protestează în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne (MAI), după ce au primit citații să se prezinte la audieri pe marginea protestelor organizate în luna decembrie la Parlament. Agricultorii susțin că citațiile ar fi o metodă de intimidare, astfel încât oamenii să nu mai iasă în stradă la proteste.

Mai mulți fermieri care au protestat la finele anului trecut în centrul Chișinăului sunt citați la Poliție. Aceștia ar trebui să se prezinte la audieri marți, 26 ianuarie. Nemulțumiți că trebuie să se prezinte la audieri, fermierii au mers la sediul MAI să ceară explicații.

„Sunt mai mulți fermieri care au primit citații de la poliție să se prezinte la audieri pentru protestul de la Parlament. Pentru agricultură bani nu am primit, dar în schimb ne-am ales cu procese penale și amenzi”, a spus liderul Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc.

Unul din fermierii aflați în fața sediului MAI spune că citațiile ar fi o metodă de intimidare, astfel încât oamenii să nu mai iasă în stradă la proteste

„Majoritatea agricultorilor au primit citații, chiar dacă ni s-a promis că nu vom primi. Cerem audiență cu ministrul de Interne, pentru a cere explicații de ce am primit citații. noi am protestat destul de pașnic, nu am trecut linia roșie. Percep asta ca o intimidare, pentru ca lumea să nu mai iasă la proteste”, a spus agricultorul.

În luna decembrie 2020, zile în șir, fermieri veniți cu tractoarele din mai multe raioane ale R. Moldova au protestat în centrul Capitalei. Agricultorii spun să au înregistrat mari pierderi și cer ajutorul autorităților pentru a merge mai departe.

În cadrul manifestațiilor, fermierii le-au solicitat autorităților să nu majoreze cota TVA în agricultură de la 8 la 12%.

Aflat într-o vizită oficială la Chișinău, președinte României, Klaus Iohannis, a anunțat marți, 29 decembrie, un pachet de sprijin masiv pentru R. Moldova, care include până la 200.000 de doze de vaccin anti-COVID-19, dar și 6000 de tone de motorină pentru agricultori și contribuții financiare pentru consolidarea societății civile și a independenței mass-media din țara noastră.