Principală  —  IMPORTANTE   —   LIVE VIDEO/ Inaugurarea Hramului Orașului…

LIVE VIDEO Inaugurarea Hramului Orașului de Dodon și Ceban în plin cod roșu de Covid-19: Zeci de oameni, la Catedrala Mitropolitană

La Catedrala Mitropolitană are loc inaugurarea Hramului Orașului. Președintele în exercițiu al R. Moldova, Igor Dodon și primarul general al capitalei, Ion Ceban, sunt prezenți la eveniment.

Pe timp de pandemie, zeci de oameni s-au adunat în aceasta dimineață la Catedrala Mitropolitană, acolo unde are loc evenimentul de inaugurare a Hramului Orașului Chișinău.

Conform Hotărârilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, la evenimentele de orice timp nu pot participa mai multe de 50 de persoane.

La eveniment au fost invitați mai mulți medici.

Programul evenimentelor:

Inaugurarea oficială a Sărbătorii Hramului orașului Chișinău, cu genericul „Rugă pentru sănătate” va avea loc în Scuarul Catedralei Mitropolitane„Nașterea Domnului” (10:00-11:00).

Primarul general, Ion Ceban, a precizat că în programul evenimentelor Sărbătorii Hramului 2020 au fost prevăzute activități pentru un public divers: muzică clasică, folclor, jazz, cântece interpretate de copii, muzică ușoară și corală. „Ne propunem un hram frumos, cu artiști autohtoni și evenimente de suflet, iar oamenii pot alege pentru participare evenimentele conform preferințelor personale”, a menționat Ion Ceban.

Pe parcursul întregii zile, în sectoarele capitalei vor avea loc recitaluri de muzică de diverse genuri, târguri ale meșterilor populari și de produse ECO, excursii la muzeul orașului Chișinău, expoziții foto, recitaluri de poezie, expoziții de carte și de măști, cinema în aer liber, demonstrații teatralizate de măiestrie hipică, spectacole muzical-literare cu dedicație orașului Chișinău etc.

Astfel, menționăm că evenimentele dedicate Hramului Chișinăului vor fi desfășurate, atât în centrul urbei, precum și în sectoare: în scuarul Monumentului Doinei și Ion Aldea-Teodorovici, la Rotonda din Parcul „Valea Morilor” și la Scările de Granit, în Parcul Ștefan cel Mare, în preajma Porților Sfinte, pe strada pietonală E. Doga, pe aleea de pe bd. Mircea cel Bătrân, în Parcul „Alunelul”, în scuarul de pe strada Bucuriei sau în Parcul „La Izvor” etc.