Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Cu pancarte și mâinile…

VIDEO Cu pancarte și mâinile legate. Agenții economici din sectorul HoReCa au protestat la Guvern: Ce solicită de la autorități

Mai mulți agenți economici din sectorul HoReCa au organizat un protest pașnic în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) fiind nemulțumiți că autoritățile le-au permis reluarea activității din 15 iunie, însă aceștia nu sunt de acord și doresc ca să-și redeschidă ușile din 1 iunie, la fel cum au permis piețelor.

Proprietății restaurantelor și cafenelelor au venit în fața Executivului, înarmați cu pancarte și frânghie, manifestând astfel nemulțumirea față de decizia Comisiei Naționale de Sănătate Publică ca sectorul HoReCa să-și reia activitatea din 15 iunie.

Aceștia susțin că afacerile lor sunt în prag de faliment și solicită redeschierea restaurantelor și cafenelelor din 1 iunie.

„Suntem pregătiți pentru a ne deschide ușile, suntem responsabili. Nu avem alte alternative de a ieși din criză. Două săptămâni nu înseamnă mult pentru anii, dar pentru alții înseamnă faliment, mai ales după 2 luni de blocaj. Am făcut o interpelare la membrii Comisiei Naționale de Sănătate Publică prin care am cerut să ne dea argumente și să ne explice de ce din 1 iunie nu putem activa. Noi suntem pentru reluarea activității tuturor sectoarelor, fie HoReCa sau centre comerciale”, a declarat Aneta Zasavițchi, președinta Asociației Naționale a Restaurantelor și Localurilor de Agrement.

Totodată, agenții economici susțin că astăzi este prima zi de manifestație, însă în funcție de deciziile autorităților ei sunt gata să revină și să proesteze pașnic.

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a emis luni, 25 mai, o Hotărâre prin care a decis reluarea, începând cu data de 15 iunie 2020, a activității unităților de alimentație publică, cu respectarea Instrucțiunii privind prevenirea infecției COVID19 în activitatea instituțiilor de alimentație publică.