Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Lituania oferă R. Moldova 750…

Lituania oferă R. Moldova 750 de mii de euro, pentru a ajuta la gestionarea fluxului de refugiați ucraineni

Foto: lrv.lt

Lituania oferă R. Moldova 750 de mii de euro pentru a ajuta la gestionarea fluxului de refugiați ucraineni, care au fost nevoiți să-și părăsească casele drept urmare a agresiunii militare a Rusiei. Fondurile au fost alocate după ce R. Moldova a solicitat suportul partenerilor săi.

„Agresiunea militară fără precedent a lui Putin în Ucraina i-a forțat pe cetățeni să-și părăsească casele și să caute azil în țările vecine. Una dintre acestea, Moldova, cere ajutor în fața unui aflux mare de refugiați ucraineni.

Conștient de situația dificilă, Cabinetul alocă mijloace de ajutor pentru a face față situației de urgență. Trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a ajuta oamenii în mijlocul agresiunii lui Putin”, a declarat ministrul lituanian de Finanțe Gintare Skaistė.

Aproape 70 000 de ucraineni au trecut frontiera până acum, potrivit datelor oficiale furnizate de autoritățile R. Moldova.

Luni, 28 februarie, a cincea zi a invaziei ruse în Ucraina, continuă cu atacuri în apropiere de Kiev. Rusia continuă să atace Ucraina pe mai multe fronturi. După câteva ore de liniște, la Kiev și Harkov, luni dimineața, au început să se audă din nou explozii.

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a anunțat că luni dimineața vor avea negocieri între o delegație a țării sale și o delegație rusă, în Belarus, în apropiere de graniță.

Duminică, Vladmir Putin a făcut anunțul șocant că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A cincea zi de război în Ucraina. Rusia pretinde că a câștigat controlul asupra spațiului aerian al Ucrainei