Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Lansarea campaniei de susținere: „Cu…

Lansarea campaniei de susținere: „Cu drag, pentru Ucraina”

Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei lansează campania „Cu drag, pentru Ucraina!”. Proiectul este organizat în perioada 19 octombrie- 6 noiembrie și scopul acestui aeste de a sprijini familiile de refugiați interni din regiunea Odesa (Ucraina).

unnamed (8)„Mii de familii din Ucraina au ajuns să trăiască fără speranță. Războiul le-a luat tot: casă, locul de muncă și viața celor apropiați. Refugiați în propria țară, au șanse minime de a recupera tot ce le-a fost mai drag. Datoriile acumulate și nevoile zilnice îi determină să ceară ajutor. În preajma iernii, această durere se face simțită și mai mult, iar noi, cei din R. Moldova, prin solidaritate putem dărui căldura unui cămin chiar și de la sute de kilometri distanță”, susțin autorii campaniei.

unnamed (9)Amintim că Diaconia va organiza o serie de acțiuni de sensibilizare și colectare de fonduri:

– Pe 31 octombrie va avea loc Maratonul Copiilor cu genericul „Campionii Bunătății“, eveniment la care vor participa 300 de copii din clasele I- IV, iar părinții vor fi sponsorii simbolici ai acestora care vor achita 0,25 lei pentru fiecare metru alergat.

– Pe data de 2, 3 și 4 noiembrie va avea loc o colectă publică de produse igienice.

– Pe toată perioada campaniei, pot fi donate produse igienice la sediul organizației pe str. Criuleni 22. La fel, toți cei care vor să ajute cu o donație financiară pot utiliza serviciul e-donații de pe site-ulwww.diaconia.md.