Principală  —  IMPORTANTE   —   La USM a fost inaugurat…

La USM a fost inaugurat Centrul de Informare a României „Gheorghe Brătianu”

sursa: USM

În ajunul Zilei Naționale a României, Universitatea de Stat din Moldova (USM), cu susținerea financiară a Departamentului pentru Relații cu R. Moldova (DRRM) a inaugurat în cadrul Facultății de Istorie și Filosofie (FIF) Centrul de Informare a României „Gheorghe Brătianu”.

Potrivit USM, obiectivul Centrului de Informare a României este de a promova, în mediul studențesc universitar din țara noastră valorile românești recunoscute la nivel european și de a consolida identitatea culturală și lingvistică a românilor din R. Moldova.

„Centrul face parte din strategia de suport educațional al Facultății de Istorie și Filosofie privind cunoașterea și promovarea culturii și a civilizației românești în rândul studenților de la Istorie, Litere, Jurnalism, Relații internaționale, Filosofie și alte domenii conexe, în mod special, dar și a întregului corp studențesc și didactic din USM”, a declarat rectorul USM, Igor Șarov.

Decanul FIF, Sergiu Matveev a afirmat că în condițiile situației pandemice, constituirea unui Centru de Informare a României, dotat cu echipamente care să asigure activitatea membrilor la distanță, dar și a tuturor celor care vor dori să consulte materialele Centrului, este de o stringentă necesitate.

„Ne dorim ca prin extinderea activității Centrului de Informare a României să reușim transformarea acestuia într-un centru interuniversitar de istorie, cultură și civilizație românească, prin afilierea mai multor instituții de profil din Republica Moldova și România”

Centru de Informare a României este dotat cu mobilier și echipament multimedia precum tablă interactivă tip monitor, sistem de captare video, scanner, sistem de automatizare audio-video etc. Potrivit USM, activitatea centrului va fi coordonată de o echipă interdisciplinară, care va stabili și planul de activitate a acestuia.