ÎPS Vladimir, Igor Dodon și Nistor Grozavu au inaugurat Hramul Chișinăului

Hramul orașului Chișinău, marcat la 14 octombrie, când creștinii-ortodocși sărăbtoresc Acoperământul Maicii Domnului, a fost inaugurat în acest an în scuarul Catedralei Mitopolitane „Nașterea Domnului” de Înalt Prea Sfințitul Mitopolit Vladimir, șeful statului, Igor Dodon și primarul interimar al capitalei, Nistor Grozavu. 

ÎPS Vladimir a ținut să aducă mulțumiri primarului interimar, Nistor Grozavu, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și conducerii statului pentru că au revenit la tradiția de a ianugura Hramul orașului la Catedrală.

Președintele Igor Dodon a felicitat toți cetățenii cu ocazia sărăbătorii religioase, precizând că în mai multe localități de pe întreg teritoriul țării la 14 octombrie se marchează hramuri. Acesta și-a exprimat convigerea că orașul Chișinău va „străluci, la fel ca altădată”.

„Fie ca sărbătoarea nostră, Acoperământul Maicii Domnului, să fie un prilej ca Maica Domnului să ne dea înțelepciunea, respectul și răbdarea ca să realizăm toat eproiectele care sunt propuse de Chișinău. Vă doresc ca în casele dvs să domnează bunăstarea, pacea și bunăvoința, de asemenea speranța în ziua de mâine”, a mesajul lui Nistor Grozavu pentru chișinăuieni.

Mesaje de felicitare tutuor chișinăuienilor au rostit primarul municipiului Pitești, România, Cornel Constantin Ionică, vicemarșalul voievodatului Lubuskie din Polonia, viceprimara Sectorului 1 din București, Daniela Popa, și viceprimarul de Vilnius, Lituania.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *