Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Institutul Oncologic a fost dotat…

Institutul Oncologic a fost dotat cu echipamente și mobilier medical modern. Donație oferită de Fondul ONU pentru Populație și Guvernul SUA

Institutul Oncologic a fost dotat cu echipamente și mobilier medical modern, procurate de Fondul ONU pentru Populație (UNFPA) cu sprijinul financiar al Guvernului Statelor Unite ale Americii. Potrivit Ministerului Sănătății (MS), instituia medicală a fost dotată cu defibrilatoare, lămpi de examinare, paturi de terapie intensivă, mese de examinare ginecologică, aparat de anestezie, aspirator medical, monitor de funcții vitale, aparat de ventilare pulmonară, dispozitiv de compresie pneumatică intermitentă, masă de operație și altele.

„Dispozitivele, dar și mobilierul medical sunt amplasate în sala de operații ginecologice, salonul de recuperare postanestezică, secția oncologie radiologică, unul dintre laboratoarele instituției, etc”, anunță reprezentanții Ministerului Sănătății.

Institutul Oncologic este una din cele nouă instituții medico-sanitare publice care a primit echipamente performante, procurate de Fondul ONU pentru Populație (UNFPA) cu sprijinul financiar al Guvernului SUA.

În luna noiembrie 2022, Institutul Mamei și Copilului, de asemenea, a primit echipamente medicale moderne, în valoare de 550 de mii de dolari, achiziționate de Fondul ONU pentru Populație (UNFPA), cu suportul financiar al Guvernului SUA.  

Potrivit Ministerului Sănătății, Institutul Mamei și Copilului a primit aparate de anestezie, monitoare de ritm cardiac, aspiratoare chirurgicale, ventilatoare neonatale, unități de electrochirurgie, laringoscoape, un sistem de decongelare a plasmei, defibrilatoare, dar și paturi de terapie intensivă, incubatoare, lămpi și mese de operație, etc.

Tot în luna noiembrie, cu suportul financiar al Guvernului Statelor Unite ale Americii, a fost renovată Secția ginecologie și patologia sarcinii a Spitalului Raional Cahul. De asemenea, centrul perinatal al instituției medicale a fost dotat cu echipamente moderne. Valoarea donației constituie 175 de mii de dolari.