Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Fondul ONU pentru Populație și…

Fondul ONU pentru Populație și Guvernul SUA au donat un lot de echipament medical Institutului Mamei și Copilului din Chișinău: Valoarea totală a donației este de 550 de mii de dolari

Institutul Mamei și Copilului a primit echipamente medicale moderne, în valoare de 550 de mii de dolari, achiziționate de Fondul ONU pentru Populație (UNFPA), cu suportul financiar al Guvernului Statelor Unite ale Americii. Evenimentul de donație a avut loc joi, 3 noiembrie.

Potrivit Ministerului Sănătății, Institutul Mamei și Copilului a primit aparate de anestezie, monitoare de ritm cardiac, aspiratoare chirurgicale, ventilatoare neonatale, unități de electrochirurgie, laringoscoape, un sistem de decongelare a plasmei, defibrilatoare, dar și paturi de terapie intensivă, incubatoare, lămpi și mese de operație, etc.

„Majoritatea dispozitivelor sunt destinate secției Obstetrică nr.1, unde nasc femei cu patologii grave din toată țara, inclusiv refugiate din Ucraina. Cu echipamente medicale performante au fost dotate și alte două secții din cadrul IMC, dar și două săli de operație”, anunță Ministerul Sănătății într-un comunicat.

În total, UNFPA cu sprijinul Guvernului SUA va dota cu echipamente nouă instituții medicale din țară, mai anunță resposanbili din cadrul Ministerului Sănătății.

În vara acestui an, secția Obstetrică nr.1 a IMC a fost renovată capital, după peste 40 de ani de activitate. Peste șase milioane de lei au fost investite în modernizarea secției. Banii au fost alocați de Ministerul Sănătății.

Anual, în secția Obstretrică nr.1 se nasc până la 2 500 de copii, potrivit IMC. Secția dispune de șapte săli de naștere, două săli de operații, dotate cu echipamente, spații special amenajate pentru lucrătorii medicali, etc.