Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Instituția prezidențială îndeamnă cetățenii să…

Instituția prezidențială îndeamnă cetățenii să fie vigilenți față de informațiile false care apar în spațiul public care utilizează imaginea președintei Maia Sandu

Administrația prezidențială a venit cu un îndemn față de cetățeni ca să fie vigilenți și precauți față de informațiile false distribuite în spațiul public. În contextul atacurilor hibride cu care se confruntă R. Moldova în ultima perioadă, Președinția susține că observă faptul că imaginea șefei statului este utilizată în diferite tipuri de publicitate cu caracter de înșelăciune, fraudă și escrocherie prin care sunt promovate produse farmaceutice sau servicii bancare.

„Astfel de informații false sunt distribuite tot mai des pe internet și promovează indivizi sau companii, iar conținutul mesajelor nu au nicio legătură cu activitatea și imaginea președintei Maia Sandu. Prin urmare, atragem atenția cetățenilor asupra faptului că informațiile distribuite în spațiul public, însoțite de fotografii cu imaginea primelor persoane în stat, reprezintă un fals”, se arată în comunicatul publicat.

Președinția condamnă aceste practici de dezinformare și îndemnă cetățenii să se informeze doar din surse sigure.

ZdG a scris în luna septembrie 2022 despre un website care se prezenta drept o platformă de investiții, folosind o poză modificată în care apărea președinta Maia Sandu și directorul general al companiei Tesla, Elon Musk, care susținea că cei doi au „anunțat despre crearea unei noi platforme unice”. Pagina web, care prezenta informații false, atrăgea vizitatorii cu promisiunea de a câștiga peste 4 mii de euro lunar.