„Înecați” în propriile case. Problema unor locuitori din satul Carabetovca

Un grup de locuitori din satul Carabetovca, raionul Basarabeasca, se plânge că, de mai mulți ani, la fiecare ploaie mai puternică sau când se topește zăpada, „râuri de glod” se revarsă de-a lungul străzii centrale, inundându-le casele. Primarul localității spune că nu poate soluționa problema dând vina pe lipsa banilor.

„Este imposibil să mergi. Este imposibil să trăiești acolo. Unele case sunt inundate în fiecare an, mai ales când ploile sunt puternice sau zăpada se topește. . .  Atunci poți să te trezești cu apă în casă și din cauza umezelii pereții încep să se topească”, se plânge un grup de săteni. Ei susțin că au vorbit despre această problemă cu primarul satului, Sergiu Răcilă, însă problema nu a fost rezolvată.

Contactat de reporterii ZdG, Sergiu Racila, primarul din Carabetovca, ne-a declarat că face tot posibilul pentru a soluționa această problemă însă, afirmă el, primăria nu dispune de bani. „Da, strada se umple cu apă, dar casele nu sunt inundate. Noi încercăm să soluționăm problema, dar nu mereu ne reușește. Anul acesta am făcut mai multe lucrări de reparație, dar nu ne-au ajuns bani pentru totul. Asta este situația. Consiliul local decide pe ce străzi se fac reparații, dar nu eu. Până în prezent nu am primit încă nicio plângere referitor la starea drumurilor”, ne-a spus primarul satului.

Satul Carabetovca din raionul Basarabeasca se află la 60 km distanță de Chișinău și are o populație de aproximativ 1800 de locuitori.

Foto simbol


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *