Principală  —  IMPORTANTE   —   În municipiul Chișinău se atestă…

În municipiul Chișinău se atestă o diminuare a morbidității prin COVID-19, anunță autoritățile

sursa: Primăria mun. Chișinău

În municipiul Chișinău se atestă o diminuare a morbidității prin COVID-19, anunță autoritățile. Totodată, Primăria Chișinău informează că deși se atestă o dinamică zilnică de descreștere a numărului de infectări incidența îmbolnăvirilor prin COVID-19, pe teritoriul municipiului, este înaltă în comparație cu alte teritorii din țară, cu persistența cazurilor grave și foarte grave.

În baza indicatorilor nivelului de risc privind transmiterea infecției COVID-19, pe teritoriul municipiului se menține starea de urgență în sănătate publică, cu stabilirea gradului de alertă „cod portocaliu”.

Conform unui raport al Direcției generale asistență socială și sănătate din 21 noiembrie curent în mun. Chișinău sunt 134 586 de cazuri confirmate de COVID-19 – tratate 132 031, decese 2 491.

În spitalele municipale, la 21 noiembrie curent erau internate 676 de persoane cu COVID-19, dintre care în stare extrem de gravă – 59 persoane, stare gravă – 278 și medie – 326 persoane.

Rata de vaccinare în municipiul Chişinău este de circa 39% din numărul populaţiei, iar în rândul cadrelor medicale şi a cadrelor didactice – 96% şi respectiv 97%.