Principală  —  Ştiri  —  Social   —   În capitală are loc „operațiunea…

În capitală are loc „operațiunea frunziș”. Ce îndemn face Primăria mun. Chișinău către locuitori

Foto antet: timpul.md

Primăria municipiului Chișinău face apel către locuitorii capitalei de a participa astăzi, 10 noiembrie, în intervalul orelor 10:00 – 12:00, la o amplă acțiune de colectare a frunzișului din curțile blocurilor de locuințe.

„Facem un apel de mobilizare către locuitorii capitalei, precum și asociațiile obștești, gestionarii fondului locativ, agenţii economici etc. să participe organizat, pentru două ore, la colectarea frunzelor din curțile blocurilor în care locuiesc, a clădirilor pe care le deţin sau în care îşi desfăşoară activitatea, pentru a reuși strângerea frunzișului în timp util de pe teritoriul orașului”, se arată în comunicatul Primăriei.

Municipalitatea îndeamnă conducătorii grupurilor de inițiativă să asigure acumularea pungilor cu deșeuri pe străzile principale, iar municipalitatea va pune la dispoziție transport pentru evacuarea frunzișului. Participanții la acțiune vor fi asigurați cu mănuși și pungi.

În cadrul acțiuni de salubrizare de sâmbătă, și-au anunțat participarea 50 de asociații obștești și agenți economici sau peste 850 persoane.

La sfârșitul lunii octombrie, la Chișinău au ajuns cinci aspiratoare de frunze, dotate cu remorcă, produse în Cehia, pe care Primăria le-a cumpărat cu 3,8 milioane lei.