Principală  —  IMPORTANTE   —   GALERIE FOTO/ Cum s-a desfășurat…

GALERIE FOTO Cum s-a desfășurat Slujba de Înviere la Catedrala Mitropolitană și cum au fost sfințite bucatele, în al doilea Paști în pandemie

Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică, 2 mai, Învierea Domnului. Este al doilea Paște în pandemie, însă spre deosebire de anul trecut, în acest an oamenii au putut merge la biserică pentru a participa la slujba de Înviere și pentru a sfinți coșurile cu bucate pentru masa de Paști.

La slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” au asistat azi-noapte zeci de credincioși. Cu distanțare fizică și măști, oamenii au asistat la slujbă și și-au sfințit bucatele pentru masa de sărbătoare.

În noaptea Învierii, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove a săvârșit Utrenia Învierii și Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană.

În continuarea Sfintei Liturghii, Mitropolitul Vladimir a citit Evanghelia în limba latină, după care slujitorii au dat citire pe rând pericopei Evanghelice în limbile slavonă, franceză, engleză, portugheză și greacă.

Aproape de zorii zilei, după slujbă, Întâistătătorul, salutând credincioșii cu tradiționalul salut pascal, a sfințit prinoasele acestora.

Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns sâmbătă, 1 mai, în jurul orei 20:09, în R. Moldova când aeronava specială trimisă a aterizat pe aeroportul de la Chișinău. Reprezentanții companiei AirMoldova au publicat câteva imagini cu momentul în care Lumina Sfânta a fost adusă la Chișinău.