Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Cum a fost adusă…

FOTO Cum a fost adusă Sfânta Lumină de la Ierusalim la Chișinău. Imagini de pe aeroport

Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns sâmbătă, 1 mai, în jurul orei 20:09, în R. Moldova când aeronava specială trimisă a aterizat pe aeroportul de la Chișinău. Reprezentanții companiei AirMoldova au publicat câteva imagini cu momentul în care Lumina Sfânta a fost adusă la Chișinău.

Imagini din timpul zborului și de pe aeroport:

O delegație formată din mai mulți slujitori ai bisericii, purtând măști de protecție, a coborât din avion având candele cu Lumina Sfântă. Delegaţia Mitropoliei Moldovei a plecat la Ierusalim sâmbătă și a primit lumina. Mai departe, lumina a ajuns la parohii și Mănăstiri din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din R. Moldova și a fost împărțită credincioșilor.

Potrivit site-ului de specialitate, FlightRadar.com, focul haric a fost transportat la bordul unei aeronave de pasageri de tip Airbus A319 a companiei Air Moldova. Reprezentanților aeroportului de la Chișinău, contactați de ZdG, ne-au comunicat că la bordul aeronavei, pe lângă membrii delegației care au adus Focul Haric la Chișinău au fost și alți pasageri.

Aeronava a decolat de pe Aeroportul internațional Ben Gurion din Tel Aviv la ora 17:29 și a aterizat pe aeroportul Internațional Chișinău la ora 20:09.

Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim s-a aprins, sâmbătă după-amiază, după un ritual care a durat câteva ore.

Sfânta Lumină de la Ierusalim este considerată cea mai clară dovadă a dreptei credinţe, cea mai evidentă dintre minunile creştine care se petrec în Biserica Ortodoxă.