Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ SUA au donat sistemului…

FOTO SUA au donat sistemului medical din R. Moldova un nou lot de asistență umanitară

Foto: Ministerul Sănătății

Un lot de asistență umanitară, care constă în 13 ventilatoare, dintre care 12 pediatrice și 1 pentru adulți, un monitor pentru pacient, un dispozitiv de respirație artificială CPAP și 3 ultrasonografe, a fost donat marți, 21 septembrie, sistemului medical din R. Moldova, de către Statele Unite ale Americii (SUA).

Potrivit autorităților din sănătate, echipamentele medicale au fost distribuite IMSP Institutului Mamei și Copilului (IMC), Spitalului Clinic din Bălți, Institutului de Medicină Urgentă, și Spitalului Raional Cahul.

„Ventilatoarele distribuite Institutului Mamei și Copilului sunt vitale pentru micii pacienți internați în terapie intensivă”, a declarat directorul IMC, Sergiu Gladun.

Până la moment, SUA au donat sistemului de sănătate din R. Moldova: măști de protecție, ecrane de protecţie, dar și dispozitive medicale (1 monitor de pacient, 1 analizator hematologic și 10 pulsoximetre), precum și calculatoare pentru Centrul COVID-19.

Pe 17 septembrie, NATO și Guvernul Ungariei au donat R. Moldova un lot de echipamente medicale ce conține 20 de aparate de ventilație de peste 1,4 milioane de euro. Donația a fost realizată în urma solicitării R. Moldova către Centrul Euro-atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre a NATO, care este principalul mecanism de răspuns în caz de urgențe a organizației.

Citește și: VIDEO/ NATO și Ungaria donează R. Moldova 20 de aparate de ventilație în valoare de peste 1,4 milioane de euro ca răspuns la pandemia de COVID-19