Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (Foto-Reportaj) Tudor Pânzari se mută…

(Foto-Reportaj) Tudor Pânzari se mută într-o nouă casă. „Trec dintr-o colibă în alta”

După șapte ani de protest continuu și trai într-o colibă de lemn instalată în apropierea Palatului Republicii din Chișinău, veteranul de război Tudor Pânzari revine în localitatea sa natală, orașul Căușeni.

Veteranul războiului de pe Nistru a devenit proprietar cu acte în regulă a unei locuințe din Căușeni abia după 15 ani din ziua în care autoritățile i-au demolat casa. Astăzi, bărbatul, împreună cu familia și prietenii au demolat coliba. „Aici am stat atâta timp, că nici nu mai țin minte. A fost o perioadă dificilă: erau nopți când nu puteam dormi din cauza huliganilor, dar și mai mult din cauza frigului”, își amintește Pânzari. „A fost o iarnă când nu aveam lemne și ne încălzeam la lumânări. Nici până acum nu-mi dau seama cum am reușit să rezistăm. Acum, în sfârșit, avem căsuța noastră. Da, ea este tare veche și distrusă, cu acoperișul distrus, dar este a noastră. Nici până acum nu-mi vine să cred”, adaugă soția acestuia.  „De fapt, trecem dintr-o colibă în alta, dar este deja căsuța noastră pe care vom încerca să o reparăm cum vom putea noi mai bine”, își completează el soția.

Participantul la războiul de la Nistru a rămas, la propriu, în drum, în iulie 2002, când autoritățile i-au demolat locuința în timp ce acesta era internat în spital. În acești ani a făcut mai multe demersuri către autoritățile locale și cele raionale, dar fără vreun rezultat. Instanța de judecată a obligat autoritățile locale din Căușeni să-l includă în rând în regim prioritar pentru a primi o locuință, dar acest lucru nu s-a întâmplat decât în 2017.

Citiți aici: „În şase ani de proteste, starea sănătăţii mele s-a agravat. Şi a ţării la fel”