Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   FOTO/ PUN, de Ziua Națională…

FOTO PUN, de Ziua Națională a României: „Unirea este mai actuală și mai necesară ca niciodată”

Membrii Partidului Unității Naționale (PUN) celebrează marți, 1 decembrie, Ziua Națională a României.

De dimineață, reprezentanții PUN au venit cu tricolor și cu flori în scuarul Catedralei Mitropolitane, la Monumentul celor trei martiri: Alexei Mateevici, Simeon Murafa şi Andrei Hodorogea, edificat după modelul monumentului construit în anul 1923 şi distrus în 1940.

De la tribuna pe care a instalat-o PUN acolo, liderul partidului, Octavian Țîcu, i-a felicitat pe toți românii, rostind un discurs în acest sens.

Astăzi este o zi magistrala în istoria românilor. Astăzi, acum 102 ani s-a realizat visul secular al românilor de a trăi într-un singur stat și Basarabia a fost prima care a pus temelia României Mari, atunci când în 27 noiembrie 1918 a votat în Sfatul țării unirea cu România.

Suntem bucuroși să salutăm întreaga ființă românească, de aici de unde a pornit orașul Chișinău.

Unirea este mai actuală și mai necesară ca niciodată, iar aceasta a fost motivația principală pentru care noi am intrat în alegeri prezidențiale. Doar cu reîntregirea celor două state românești vom reuși, într-o perioadă scurtă și într-o manieră istorică ca să revenim în spațiul firesc de cultură, civilizație românească și euroatlantică.

Felicităm românii de pretutindeni cu această zi minunată și le urăm tuturor multă sănătate, capacitate de a depăși rivalitățile interne pentru realizarea unui scop suprem și cu asigurarea că aici, la Chișinău, există o forță unionistă consolidată care va privi cu încredere alegerile parlamentare din Republica Moldova pentru a-și asuma un act de guvernare firesc în dorința de a reîntregii cele două state românești. La mulți ani români de pretutindeni. La mulți ani România, la mulți ani frați români”, a declarat Țîcu.

Ziua Naţională a României este sărbătorită, în fiecare an, începând din 1990, la data de 1 Decembrie. Adunarea Naţională de la Alba Iulia adopta, la 1 decembrie 1918, rezoluţia Unirii Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.