Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/Profesorii din stânga Nistrului au…

FOTO/Profesorii din stânga Nistrului au reușit să-și retragă salariile în numerar de pe cardurile bancare

La șapte aprilie, în condiții de carantină, angajații din școlile cu predare în limba română din stânga Nistrului au reușit să treacă în partea dreaptă a Nistrului și să-și retragă banii în numerar de pe cardurile bancare. Ei au fost conduși la cel mai apropiat bancomat. Pentru ca oamenii să poată trece Nistrul a fost nevoie de suportul repezentantului Biroului de Reintegrare, dar și a comisarului de poliție din oașul Tighina.

În condiții de carantină, angajații școlilor cu predare în limba română din regiunea Transnistreană, însoțiți de polițiști din orașul Tighina, dar și de angajata Biroului pentru Reintegrare, au fost transportați până la cel mai apropiat bancomat din partea dreaptă a Nistrului pentru a-și retragii banii din salarii în numerar, de pe cardurile bancare. Oamenii au purtat măști, mănuși și au respectat distanța socială chiar și în transport.

„Angajatii au putut ridica suma admisibila la cel mai apropiat bancomat. Am fost însoțiți de polițiști din Bender și de reprezentantul Biroului pentru Reintegrare. Nu ne-a fost permis să ajungem la magazinul din Varnița, însă noi înțelegem situația creată”, a menționat Ion Iovcev, directorul Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol.

După ce și-au retras banii, oamenii au fost conduși până la piața din Tiraspol, unde au avut posibilitatea să schimbe lei moldovenești în ruble transnistrene și să își procure produse alimentare.

„La intrare ne-au măsurat temperatura și ne-am dezinfectat mâinile. După aceasta, microbuzul a dus fiecare angajat până acasă. Aceasta este situația. Multe mașini și câteva microbuze așteptau rândul ca să poată ajunge la Varnița la bancomat ca să își poată ridica salariile. Nu știu cât va ține carantina și nici nu știu dacă data viitoare va fi posibil să scoatem salariile de la bancomat. Suntem absolut rupți aici, în stânga Nistrului”, a conchis Ion Iovcev.

Anterior, ZdG a scris că angajații școlilor finanțate din bugetul național din regiunea Transnistreană se confruntă cu dificultăți atunci când au nevoie să-și retragă banii în numerar de pe cardurile salariale emise de băncile din partea dreaptă a Nistrului, deoarece aceste carduri nu sunt recunoscute în regiunea Transnistreană. Din motiv că a fost instituită carantina, angajații școlilor riscau să nu poată trece în partea dreaptă a Nistrului pentru a-și retrage banii în numerar.