FOTO/ Micul Prinț la Valea Morilor: sculptura are doar 11 centrimetri

O sculptură de bronz de numai 11 centimetri a Micului Prinț a fost instalată pe gardul de metal care înconjoară lacul din parcul Valea Morilor.

Ideea de a aduce personajul din povestea lui Antoine de Saint-Exupéry în parcul din Chișinău aparține designer-ului Igor Uduslivii.

Pe pagina sa de Facebook acesta povestește că totul a pornit de la o simplă postare pe pagina de socializare la 7 iunie curent, când a publicat imaginea care ilustra un Micul Prinț din hârtie pe o sferă.

Foto: facebook.com/miculprintlavaleamorilor/

„Ceea ce a pornit exclusiv ca o idee, exprimată în voce, mai târziu, pas cu pas, a început să ia o formă”, scrie Igor Uduslivii.

Foto: facebook.com/rogix

Inaugurarea sculpturii a avut loc la 10 august.

Atât Micul Prinț, cât și planeta pe care este instalat au diametrul de 5 centimetri.

Foto: facebook.com/captain.freckle

Sculptura este instalată pe cea de-a 23 sferă metalică de pe gardul din jurul lacului, dacă e să numărăm dinspre strada principală a parcului, începând de la pod.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *