Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Încă 400 de paturi,…

FOTO Încă 400 de paturi, activate la Centrul Covid-19 pentru pacienții suspectați, dar și cei infectați cu noul coronavirus: urmează și altele

Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) au emis luni, 12 octombrie, o notă prin care anunță că la Centrul COVID-19 au fost pregătite încă 200 de paturi pentru internarea pacienților cu COVID-19, dar și alte circa 200 paturi pentru triajul pacienților suspecți la infecție. În acest context, responsabilii de la MSMPS au mai menționat că tot luni au vizitat Centrul Covid-19 pentru a evalua pregătirea Blocului nou de a interna pacienții confirmați cu noul coronavirus.

Potrivit MSPMS, începând de marți, 13 octombrie, vor fi activate paturi suplimentare la Centrul Republican de Narcologie și Spitalul de Dermatologie și Boli Comunicabile.

„Încercăm să identificăm soluții pentru a face față numărului mare de persoane infectate, care necesită internare, în mun. Chișinău. Cu privire la spitalele raionale, la moment, situația este stabilă, la necesitate sunt activate paturi suplimentare sau pacienții sunt redirecționați în instituțiile în care sunt locuri libere”, se menționează în nota MSMPS.

Astfel, autoritățile din Sănătate îndemnp oamenii să respecte măsurile de protecție, pentru a se proteja și pentru ai proteja pe cei dragi.

Pricipalele reguli care trebuie respectate:

  • Păstrați distanța fizică de minim 1 m și evitați aglomerațiile;
  • Purtați masca în transport public, centre comerciale și acolo unde nu este posibil de respectat distanța fizică, masca să acopere nasul și gura;
  • Respectați eticheta tusei și strănutului
  • Adresați-vă la medicul de familie sau apelați Serviciul 112 la primele simptome de boală!

De la debutul pandemiei, în R. Moldova au fost confirmate 62 151 de cazuri de Covid-19, dintre care, potrivit autorităților 44 357 de persoane au fost tratate. Până acum, 1 461 de oameni au decedat din cauza infecției cu Covid-19.