(foto) Ce trasee sunt blocate de copaci căzuți! Care este situația în raioane

Furtuna de circa două ore din Chișinău a rupt zeci de copaci și a blocat circulația rutieră pe mai multe artere. 

Într-un comentariu pe pagina de Facebook, Inspectoratul Național de Patrulare precizează că la acest moment, în urma precipitatiilor din capitală, pe străzile Ismail, Avram, Tighina, Kogâlceanu au căzut copaci peste carosabil. În regiunea satului Ratuş din r. Criuleni remorca unui camion s-a inversat, iar la faţa locului se află inspectorii de patrulare pentru a fluidiza traficul rutier şi de a acorda ajutor participanţilor la trafic.

Primăria Chişinău informează că în municipiu au fost doborâţi sau au fost parţial afectaţi de vânt mai mulţi copaci.

„În special, pe str. Gheorghe Asachi, pe str. A. Puşkin, pe şos. Hânceşti şi şos. Munceşti copacii au căzut pe partea carosabilă sau au afectat reţeaua de contact a Regiei Transport Electric. În rezultat, circulaţia transportului, inclusiv a troleibuzelor, pe anumite porţiuni de drum a fost sistată”, scrie Primăria pe pagina oficială.

În același comunicat se mai precizează că echipele de intervenţie din cadrul ÎM „Asociaţia de Gospodărire a Spaţiilor Verzi” şi ai ÎM „Regia Transport Electric Chişinău” au intervenit deja în teren, pentru a asigura înlăturarea consecinţelor furtunii şi deblocarea străzilor.

Totodată, autoritățile susțin că angajaţii Regiei „Exdrupo” acţionează pentru a curăţa străzile şi reţelele pluviale afectate de ploaie şi evacuează nămolul şi deşeurile aduse de vânt şi ape.

Cetăţenii care vor să sesizeze autorităţile în privinţa pagubelor produse de ploaie, sunt îndemnaţi să o facă la următorul număr de telefon: „022-22-22-67″ – Dispeceratul Central Municipal. 

Furtuna a ajuns și în raionul Ungheni unde, de asemenea, au fost rupți mai mulți copaci. În raioanele de sud ploaia nu a fost însoțită de vânt.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *