Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Autoritățile municipale anunță la…

FOTO Autoritățile municipale anunță la ce etapă se află lucrările de reconstrucție a Parcului „Alunelul”

Foto: chisinau.md

Reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău au emis vineri, 7 mai, un comunicat de presă informează că lucrările de reconstrucție a Parcului „Alunelul” din sectorul Buiucani al capitalei sunt la etapa finală de realizare.

Potrivit autorităților municipale, în prezent, în Parcul „Alunelul” are loc amenajarea zonei adiacente parcului, precum și a gazonului. De asemenea, a început asfaltarea pistei pentru bicicliști. Sistemul automatizat de irigare este deja finalizat, sistemul audio este instalat, iar reconstrucția teatrului de vară este finalizată.

Pe parcursul anului trecut a fost reabilitat iluminatul public din parc, au fost instalate fântânile arteziene, au fost amenajate aleile, stadioanele multifuncționale de sport, terenurile de joacă pentru copii, a fost instalat mobilierul urban etc.

Proiectul de amenajare a Parcului „Alunelul” din sectorul Buiucani a fost finanțat de Primăria Sectorului 6 al municipiului București, care a alocat 848 mii Euro. Totodată, Primăria Chișinău a alocat anul trecut 6,2 milioane de lei, pentru amenajarea aleilor.