Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Parcul „Alunelul" din sectorul Buiucani…

Parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani al capitalei intră în reparații pentru 90 de zile. Lucrările de reconstrucție, finanțate de Primăria sectorului 6 a municipiului Bucureşti

Primăria municipiului Chişinău informează că miercuri, 15 iulie, a.c., a fost dat startul celei de-a doua etape de lucrări privind reconstrucția Parcului „Alunelul” din sectorul Buiucani al capitalei.

Etapa a doua pentru reconstrucția parcului „Alunelul” va dura 90 de zile și se referă la lucrări de infrastructură: construcția a două fântâni arteziene, amenajarea spațiilor verzi, instalarea sistemului de irigare, a iluminatul public și cel decorativ, precum și a mobilierului urban.

Tot în cadrul lucrărilor, pe întreg perimetrul parcului va fi amenajată o centură, prevăzută pentru persoanele care practică sportul și bicicliști. De asemenea, urmează a fi amenajat un teren multifuncțional de sport, iar la final este planificată construcția scenei pentru concerte.

Lucrările de reconstrucție a parcului „Alunelul” pevăzute în etapa a doua vor fi finanțate de Primăria sectorului 6 a municipiului Bucureşti, care oferă 846 mii euro, pentru realizarea proiectului. Investiția municipiului Chișinău va fi de 102 mii euro și constă în amenajarea terenului multifuncțional de sport. 

Lucrările în cadrul primei etape de reconstrucție a parcului „Alunelul” au fost finalizate în luna octombrie 2019. Acestea au vizat amenajarea aleilor din zona de odihnă și instalarea bordurilor noi. De asemenea, a fost renovată scara de granit de la intrarea principală în parc. În acest sens, din bugetul municipal au fost alocați 4,6 milioane de lei.