Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Fly One: „De astăzi revenim…

Fly One: „De astăzi revenim la orarul prestabilit”. Compania anunță repararea aeronavelor defecte

Sursa: Fly One/Facebook

Compania Fly One, care a anulat mai multe zboruri în ultima perioadă, transmite că aeronavele vizate de defecțiuni tehnice au fost reparate și „se află acum în zbor”. Astfel, operatorul aerian anunță că de joi, 15 iunie, revine la orarul prestabilit al zborurilor.

Potrivit comunicatului publicat de Fly One, în perioada 9 – 14 iunie au fost anulate 9 zboruri.

„Vă informăm că pentru a îmbunătăți serviciile noastre am completat flota cu o aeronavă adițională. Astfel, în prezent, numărul total al avioanelor noastre a ajuns la 12.

Pentru a răspunde solicitărilor pasagerilor, programul de muncă al serviciului suport clienți a fost extins. Astfel, cererile sunt analizate în regim de urgență și vor fi procesate în următoarele zile. Toți cei care au în continuare nevoie de suport, ne pot contacta la Call Center, dar pentru a reduce timpul de așteptare, rugăm călătorii să ne scrie pe email la adresa helpdesk@flyone.eu sau pe rețelele de socializare. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că vom întreprinde toate măsurile necesare pentru a evita astfel de situații în viitor”, a mai transmis compania.

Deși operatorul susține că „revine la orarul prestabilit”, conform informațiilor publicate pe site-ul Aeroportului Internațional Chișinău, cursa din Armenia, care ar fi trebuit să ajungă joi la Chișinău la ora 19:25, va întârzia până vineri la ora 05:25.

Luni, 12 iunie, la ședința Comisiei de certificare a operatorilor aerieni, convocată de Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC), în cadrul căreia au fost invitați reprezentanții companiei aeriene Fly One, au fost discutate circumstanțele care au dus la anularea, în ultimele zile, a mai multor zboruri, „măsurile întreprinse de către operatorul aerian, precum și aspectele ce țin de protecția consumatorilor și acordarea asistenței persoanelor care au fost afectate de această situație”.

Prin urmare, operatorul aerian a declarat că anulările în lanț au fost provocate de defectarea a trei aeronave concomitent, nefiind posibilă înlăturarea defecțiunilor într-o perioadă restrânsă de timp.

„Totodată, acesta a comunicat că, pentru ziua de sâmbătă, 10 iunie curent, nu s-a reușit acordarea asistenței tuturor pasagerilor curselor anulate, din cauza defectării aeronavei înainte de decolare. Situația a fost ulterior remediată, iar pentru zilele următoare pasagerilor le-a fost oferită asistența necesară, inclusiv oferirea de hrană și informații privind drepturile acestora”, menționează AAC.

Autoritatea Aeronautică Civilă reamintește că în cazul anulării sau întârzierii de lungă durată a zborurilor, conform Hotărârii Guvernului nr. 836/2012, operatorul aerian este obligat să acorde toată asistența necesară, inclusiv oferirea de hrană, cazare, rerutare, dar și compensați în funcție de distanța ortodromică dintre aeroporturi.

Mai multe zboruri operate de Fly One duminică, 11 iunie, au atestat întârzieri. În plus, cursa pentru duminică Chișinău – Amsterdam – Chișinău și zborurile programate pentru luni din și spre Londra și Verona au fost anulate. Potrivit informațiilor disponibile pe pagina web a Aeroportului Internațional Chișinău, zborurile de duminică din și spre Turcia, Cipru și Grecia au fost efectuate cu întârzieri de mai multe ore.

De asemenea, zborul Parma-Chișinău, programat pentru luni, 12 iunie, a atestat întârzieri, iar zborul Paris-Chișinău a fost anulat.