Principală  —  IMPORTANTE   —   Economii pe timp ce pandemie.…

Economii pe timp ce pandemie. La Ungheni a fost sistat iluminatul stradal pe timp de noapte

Primăria municipiului Ungheni anunță că din 28 martie este sistat iluminatul stradal pe timp de toate pe tot teritoriul municipiului, cu începere de la ora 23.00. Potrivit autorităților, măsura a fost luată în legătură cu micșorarea încasărilor la buget.

„Este o măsură impusă de situația creată”, a specificat primarul Alexandru Ambros, cu referire la faptul că din cauza pandemiei încasările la buget s-au micșorat.

Potrivit autorității publice locale, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, în unele zile încasările la buget din taxele locale s-au diminuat de 10 ori. Tocmai din acest motiv se impune luarea unor măsuri pentru a economisi resursele financiare.

„Sper că unghenenii ne vor înțelege”, a spus primarul.

Sistarea iluminatului stradal pe timp de noapte a fost coordonată atât cu președintele raionului, cât și cu Inspectoratul de Poliție.

Criza provocată de pandemia de coronavirus va avea două consecințe asupra economiei R. Moldova, de tip macro-economice și micro-economice. Exportul de mărfuri în scădere, deprecierea valutei, sărăcirea populației și încasările în bugetul de stat care riscă să nu fie executate sunt printre puținele efecte care ar putea fi provocate economiei țării în urma crizei create de Coronavirus.