Principală  —  IMPORTANTE   —   După amendarea mai multor cetățeni…

După amendarea mai multor cetățeni cu zeci de mii de lei, Dodon anunță că vor fi scoase restricțiile pentru plimbările în parcuri și păduri

Autoritățile urmează să decidă la 24 aprilie despre o eventuală relaxarea a restricțiilor impuse în contextul pandemiei. Potrivit președintelui Igor Dodon, eventual, s-ar putea să se renunțe și la restricțiile cu privire la plimbatul în parcuri și păduri.

Pe perioada stării de urgență, mai mulți cetățeni au fost amendați de autorități pentru „nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a pus în pericol sănătatea publică”. În unele cazuri, persoanele au fost amendate și pentru simplul fapt că traversau un parc în drum spre casă.

După ce subiectul sancționării persoanelor pentru că se plimbă prin parcuri a luat amploare în spațiul public, președintele anunță că de săptămâna viitoare ar putea să se renunțe la această restricție.

„Cel mai probabil, vom lua azi decizia. Cel târziu, începând cu ziua de luni, 27 aprilie, vom veni cu scoaterea unor restricții de ieșire în spațiile publice, în parcurile publice, în păduri și așa mai departe”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

Totodată, întrebat despre desfășurarea evenimentelor în masă, Igor Dodon a precizat că vor fi menținute restricțiile cu privire la desfășurarea evenimentelor cu participarea a mai mult de 50 de persoane.

Autoritățile informau anterior că începând cu data de 17 martie au fost aplicate amenzi de circa 25 milioane lei în legătură cu nerespectarea restricțiilor impuse pe perioada stării de urgență.