Principală  —  IMPORTANTE   —   Dosarul contrabandei cu 179 de…

Dosarul contrabandei cu 179 de cutii cu țigări: cele șase persoane, printre care trei angajați ai Poliției de Frontieră, plasate în arest preventiv

Imagine simbol

Cele șase persoane, printre care trei angajați ai Poliției de Frontieră, reținute în dosarul schemei de contrabandă cu 179 de cutii de țigări, în urma perchezițiilor desfășurate la punctul de trecere a frontierei Cahul-Oancea, au fost plasate în arest preventiv pentru 30 de zile. O decizie în acest sens a fost luată vineri, 5 noiembrie, de către magistrații Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana.

„La solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana) a dispus plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile a celor 6 dosarul contrabandei cu 179 de cutii cu țigări „Ashima”, la Cahul, cu implicarea angajaților Poliției de Frontieră”, anunță procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

La 2 noiembrie, PCCOCS a desfășurat percheziții la domiciliile celor șase figuranți, la Cahul și Chișinău. Din cele șase persoane reținute, trei figuranți ar fi fost implicați direct în schema de contrabandă, iar alții trei sunt angajați ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Printre angajații de la frontieră reținuți figurează și un fost șef interimar al sectorului poliției de frontieră Cahul, precum și un fost șef al Direcției regionale Sud a Inspectoratului.

Potrivit procurorilor, în total pe acest dosar figurează 14 persoane cu statut de bănuit.

În iulie curent, ZdG a scris că PCCOCS, SIS și Serviciul Vamal au deconspirat într-o localitate din Cahul activitatea unei grupări criminale specializate în contrabanda cu țigarete și au reținut un microbuz cu o cantitate de 179 de cutii cu țigări de marca Ashima, fără timbru de acciz. Atunci, procurorii au identificat și reținut șase suspecți. Detalii aici.

Conform informațiilor operative, furnizate de procurori, acest tip de țigarete este preluat din regiunea transnistreană, la un preț de aproximativ 360 euro pentru o cutie, iar în România poate fi comercializat la un preț de 800 euro pentru o cutie.

Citiți și: Un microbuz plin cu țigări, descoperit la Cahul. Șase cetățeni, reținuți pentru 72 de ore. Detalii de la PCCOCS