Principală  —  IMPORTANTE   —   Dorin Cimil: „Tot mai des,…

Dorin Cimil: „Tot mai des, ședințele CEC devin subiect de ponegrire și luare în zeflemea”. Ce solicită acesta colegilor săi

După mai multe situații tensionate în cadrul ședințelor Comisiei Electorale Centrale (CEC), președintele organului electoral, Dorin Cimil, solicită colegilor săi „să manifeste un comportament etic, moral și profesionist”.

„Tot mai des, ședințele Comisiei Electorale Centrale devin subiect de ponegrire și luare în zeflemea, iar pragmatismul unor membri ajunge a avea accente de insultă și batjocura, care atinge reputația individuală și instituțională”, comentează președintele CEC.

În context, Cimil le amintește membrilor CEC „în activitatea publică pe care o desfășoară în cadrul autorității electorale, respectarea prevederilor din Constituție, Codul electoral, Regulamentul cu privire la activitatea Comisiei, precum și Codul de etică și conduită profesională, este obligatorie”.

„Or, nerespectarea acestora reprezintă și o eschivare de la jurământul depus în plenul Parlamentului la momentul confirmării în calitate de membru. Prin această prismă îndemn componența CEC să manifeste un comportament etic, moral și profesionist”, spune Dorin Cimil.

Amintim că, în ultimele săptămâni președintele CEC a avut mai multe dispute cu colegul său Sergiu Gurduza.