Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Dodon a decis să se…

Dodon a decis să se autoizoleze în acest weekend la Holercani: „Am hotărât să iau o pauză”

Revenit de la Moscova, președintele Igor Dodon nu se va autoizola pentru două săptămâni, pe motiv că a fost într-o deplasare de serviciu, fapt ce îl exceptează de la această obligație. Șeful statului spune însă că a decis să se autoizoleze în acest weekend, înainte de a reveni la muncă.

Zilele de carantină Dodon și le va petrece la Holercani, pe malul Nistrului, de unde a și făcut un live în dimineața zilei de vineri.

„Am hotărât, 48-72 de ore, să iau o pauză. Am venit la Holercani pentru ca două zile, astăzi, mâine, să nu am ieșiri sau ședințe publice. Duminică cred că voi da un test și dacă va fi negativ, atunci luni o să ne vedem la ședința ordinară cu reprezentanții conducerii statului”, a spus Dodon.

Șeful statului a mai precizat că până la plecarea la Moscova, unde a participat la parada militară dedicată „Zilei Victoriei”, a trecut două teste pentru COVID-19, iar un al treilea l-a făcut, propriu-zis, la Moscova. Toate cele trei teste, spune Dodon, au fost negative.

Spre deosebire de șeful statului, cei 75 de militari din Garda de Onoare, care au defilat la Moscova, vor sta în carantină timp de două săptămâni.