Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Șase apartamente și venituri…

DOC Șase apartamente și venituri de sute de mii de lei din darea în locațiune. Ce avere declară guvernatoarea BNM

Foto: forbes.ro

Fosta ministră română de Finanțe, Anca Dragu, guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei (BNM), a depus declarația de avere și interese personale pentru anul 2022. Familia sa deține șase apartamente, un automobil de model Mercedes și zeci de conturi bancare. Anul trecut, Anca Dragu a ridicat venituri sub formă de indemnizație în valoare de 140 623 de RON (circa 546 489 de lei moldovenești, n.red.) de la Senatul României.

Pe parcursul anului trecut, ex-ministra română de Finanțe a primit remunerări în valoare de 1835 de RON (circa 7 131 de lei moldovenești, n.red.) de la două instituții de învățământ de la București, dar și venituri din darea în locațiune în valoare totală de 121 480 de RON ( circa 472 095 de lei moldovenești, n.red.).

Familia guvernatoarei BNM deține două terenuri intravilane, unul a cărei valoare de piață constituie 60 000 de euro și altul ce ar valora 25 900 de RON (circa 100 652 de lei moldovenești, n.red.). Familia Dragu deține în proprietate o casă de 109 metri pătrați ce ar valora 25 900 de RON (circa 100 652 de lei moldovenești, n.red.) și șase apartamente.

De asemenea, conform actului de avere depus la numirea ei în funcție, Anca Dragu menționează că familia sa deține 22 de conturi bancare pe care sunt depozitați sume în lei românești, euro și dolari.

Fosta ministră română de Finanțe, Anca Dragu, senatoare a Uniunii Salvați România (USR) de București, a fost numită pe 22 decembrie 2023 în funcția de guvernatoare a (BNM), a doua zi după demiterea fostului guvernator, Octavian Armașu.

Anca Dragu a obținut cetățenia R. Moldova în ziua în care Octavian Armașu a fost revocat de la șefia BNM.

După ce a votat pentru demiterea lui Octavian Armașu, opoziția parlamentară a depus o sesizare la Procuratura Generală privind numirea fostei ministre de Finanțe din România, Anca Dragu, în funcția de guvernatoarea a BNM. Anunțul a fost făcut de secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Moldova (PSRM), care a subliniat că petiția este semnată de doi foști președinți ai țării – Vladimir Voronin și Igor Dodon și de deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS).

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei are un mandat de șapte ani.