Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ România trimite către R.…

DOC România trimite către R. Moldova 100 000 de teste rapide pentru depistarea antigenului COVID-19

Guvernul de la București a aprobat joi, 26 august, o Hotărâre în legătură cu trimiterea către R. Moldova a 100 000 doze de teste rapide pentru depistarea antigenului COVID-19.

La solicitarea Ministerului Sănătății și ca urmare ca urmare a vizitei ministrului afacerilor externe a României, Bogdan Aurescu, efectuată în Republica Moldova, Guvernul României a aprobat Hotărârea nr. 64 din 26.08.2021 privind acordarea de asistență internațională pentru Republica Moldova cu produse medicale – teste rapide antigen COVID- 19.

„Testele rapide antigen COVID-19 sunt alocate din stocurile de urgenţă medicală constituite prin grija Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă”, se menționează în Hotărâre.

Potrivit autorităților din România, asigurarea transportului celor 100 000 de teste rapide antigen în R. Moldova se va realiza prin Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

În iulie, ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a efectuat vineri o vizită oficială la Chișinău în cadrul căreia a avut întrevedere cu președinta R. Moldova, Maia Sandu.

În martie 2021, R. Moldova a achiziționat100 de mii de teste rapide în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”.