Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Persoanele care vor merge…

DOC Persoanele care vor merge să voteze până la ora 15:00, dar vor prezenta simptome asociate COVID-19, nu vor fi lăsate să intre în secția de votare

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis instituirea de condiții speciale pentru alegătorii care vor participa la scrutinul prezidențial din 1 noiembrie și vor prezenta simptome asociate pandemiei COVID-19.

Conform deciziei, accesul în secția de votare și sediul organului electoral va fi permis doar alegătorilor care vor purta mască de protecție. În acest sens, biroul electoral al secției de votare din circumscripție va oferi, gratuit, câte o mască de protecție fiecărui alegător.

Persoanele care manifestă simptome ale infecției respiratorii acute (temperatură mai mare de 37 grade Celsius, tuse, respirație îngreunată) și se prezintă la secția de votare în ziua alegerilor până la ora 15:00 nu vor fi admise în incinta secției de votare, dar vor fi înscrise în lista pentru votare la domiciliu.

GRAFIC/ R. Moldova, sub Cod Roșu din cauza pandemiei COVID-19. Doar trei raioane sunt excepție

Pentru persoanele cu manifestări clinice de boală, care vor merge la secția de votare după ora 15:00, se vor crea condiții de votare prin asigurarea cu mască, mănuși, trecerea prioritară până la cabina de vot și contact minim cu persoanele aflate în secția de votare. După plecarea persoanelor suspecte va fi efectuat procesul de dezinfecție a tuturor suprafețelor cu care a contactat persoana, înainte ca altă persoană să contracteze cu ele. Acestor alegători li se va recomanda să se autoizoleze şi să informeze telefonic medicul de familie, iar la necesitate să solicite 112.

Accesul în secţia de votare în orele votării 08.00-21.00 se va permite, indiferent de starea de sănătate, doar pentru alegătorii, care se vor prezenta la secţiile de votare din afara ţării şi cele pentru alegătorii cu domiciliul din stânga Nistrului.

Prezidențiale: Alegătorii din regiunea transnistreană au la dispoziție 20 căi de acces funcționale către secțiile de votare destinate lor

De menționat că în Republica Moldova bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 62.618 cazuri. Un număr de 44.728 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 1.478 de persoane au pierdut lupta cu boala.