Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Guvernul a aprobat semnarea…

DOC Guvernul a aprobat semnarea acordului cu Guvernul Republicii Lituania cu privire la conversiunea permiselor de conducere

Guvernul a aprobat miercuri, 25 august, semnarea acordului cu Guvernul Republicii Lituania cu privire la conversiunea permiselor de conducere.

Guvernul R.Moldova și Guvernul Republicii Lituania au convenit asupra Acordului privind conversiunea permiselor de conducere, conform căruia titularul permisului emis de autoritatea uneia dintre părțile contractante, care își stabilește reședința pe teritoriul altei părți, are dreptul să-și convertească permisul de conducere fără a susține examene teoretice și practice.

Executivul a aprobat în ședința de joi, 19 august proiectul cu privire la inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului dintre Guvernul R. Moldova și Guvernul Republicii Federale Germania privind conversiunea permiselor de conducere.

„Negocierile pentru semnarea unui acord pentru permise urmează să înceapă în viitorul imediat. Apreciem disponibilitatea autorităților germane de a renunța la obligativitatea examenului teoretic, la conversiunea permisului moldovenesc pe un permis german”, a declarat președinta R.Moldova Maia Sandu, în mai curent, după întrevederea cu omologul său german.