Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Firmele private de transport…

DOC Firmele private de transport din Chișinău se alătură protestului APOTA și își sistează marți activitatea

Foto: Reporter ZdG

Companiile de transport private din municipiul Chișinău se alătură protestului anunțat de Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto, pentru marți, 23 februarie, prin sistarea activității. Reprezentanții companiilor private spun că, își doresc să respecte restricțiile Comisiei Naționale Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP) în partea ce ține de numărul limitat de pasageri în vehicule, însă, nu dispun de resurse financiare suficiente pentru a face asta.

Transportatorii nu renunță la proteste, deși CNESP a suspendat până la 28 februarie restricția privind limitarea numărului de pasageri în vehicule. Mai mult, la protestul care urmează să fie desfășurat marți, 23 februarie, se alătură și companii de transport private din municipiul Chișinău.

„Noi dorim să îndeplinim cerințele hotărârii CNESP din 14 februarie, dar nu avem așa posibilități financiare. În condițiile actuale, activitatea transportului urban de pasageri este nerentabilă. Iar la îndeplinirea cerințelor din hotărâre aveau nevoie de surse financiare suplimentare”, se arată într-o scrisoare trimisă Consiliul Municipal al mun. Chișinău.

Prin hotărârea din 14 februarie, CNESP a decis limitarea numărului de pasageri în transportul feroviar și rutier în trafic municipal, raional și interaional la 50% din capacitatea de îmbarcare.

Șase zile mai târziu, la 20 februarie, CNESP a decis suspendarea, până la 28 februarie inclusiv, a prevederii de limitare a numărului de persoane în transportul feroviar, rutier, în trafic raional, local și municipal la 50% din capacitate. 

CNESP anunța că a luat această decizie după ce cele mai reprezentative asociații patronale din transporturi au dat asigurări că vor mobiliza membrii săi să respecte strict măsurile de prevenire a răspândirii infecției COVID-19 în unitățile de transport. Chiar și așa, transportatorii au anunțat că nu renunță la protestul de marți, când planifică să-și sisteze activitatea.