DOC/ Dodon a oferit distincții pentru 15 medici, printre care și directorul unei maternități private

Președintele țării a semnat astăzi, 17 iunie, decretul privind acordarea distințiilor de stat pentru 15 medici. Disctincțiile sunt acordate cu ocazia Zilei lucrătorului medical și a farmacistului, marcate anunal în cea de-a treia duminică a lunii iunie.

De „Ordinul Republicii” s-a învrednicit Ștefan Gațcan, fondatorul SRL „Extramed” și directorul unei maternității private din Chișinău. Ștefan Gațcan a ocupat anterior funcția de director al Institutului Mamei și Copilului, dar a fost demis printr-un Ordin al Ministerului Sănătății. Ulterior, acesta s-a adresat în instanță, iar justiția a anulat ordinul și a stabilit că acestuia urmează să-i fie achitați 35 de mii de lei drept salariu pentru absența forțată de la muncă și prejudiciu moral de șapte mii de lei.

Mihail Darciuc, șef de Secție la Institutul de Medicină Urgentă, a fost decorat cu „Ordinul de Onoare”.

De asemenea, șeful statului a acordat șapte ordine „Gloria Muncii”, trei medalii „Meritul Civic”, două medalii „Nicolae Testimițeanu” și un titlu onorific „Om Emerit”.

Un ordin „Gloria Muncii” a fost acordat directorului de departament al centrului privat „Galaxia” din Chișinău, Marigula Moșneaga.

Titlul „Om emerit” a fost acordat Alei Manolache, directoarea Centrului de Excelență în medicină și Farmacie „Raisa Pacalo”.

Toate disticțiile au fost acordate „pentru muncă îndelungată și prodigioasă în domeniul ocrotirii sănătății, contribuție substanțială la implementarea formelor și metodelor avansate de tratament și pentru abnegația manifestată în actul medical”.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *