Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ CSP a publicat Hotărârea…

DOC CSP a publicat Hotărârea prin care l-a desemnat pe Dumitru Robu candidat la funcția de procuror general interimar

captură privesc.eu

Pe portalul Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) a fost publicată Hotărârea CSP din 6 octombrie curent prin care Dumitru Robu, adjunct al procurorului-şef al Procuraturii municipiului Chișinău, a fost desemnat de membrii CSP candidat la funcția de procuror general interimar.

Documentul se întinde pe patru file și a fost semnat de 11 membri ai Consiliului.

Hotărârea Consiliului Superior al Procurorilor poate fi contestată în temeiul art.191 din Codul administrativ la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 30 de zile de la comunicarea sau notificarea acesteia.

Hotărârea integrală:

Marți seara, 5 octombrie curent, în jurul orei 21:00, după trei ore de percheziții în clădirea Procuraturii Generale (PG), procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a ieșit din instituție escortat de mascați ai Serviciului de Informație și Securitate (SIS), fiind reținut pentru 72 de ore. 

Descinderile de la PG și reținerea procurorului general au venit după ce tot marți Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), în jurul orei 14:00, a admis o sesizare a deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate Lilian Carp împotriva procurorului general și l-a desemnat pe procurorul anticorupție Victor Furtună pentru a investiga informațiile din sesizarea admisă de CSP, iar acesta a dispus inițierea urmăririi penale pe numele lui Stoianoglo.

După o tentativă eșuată a CSP de a se convoca în ședință marți seara pentru a selecta un procuror general interimar, miercuri, 6 octombrie, membrii Consiliului Superior al Procurorilor s-au convocat în ședință extraordinară.

Membrii CSP au desemnat doi candidați pentru funcția de procuror general interimar – procurora anticorupție Victoria Furtună și procurorul din Procuratura mun. Chișinău Dumitru Robu. După audierea celor doi candidați CSP a înaintat candidatura procurorului Dumitru Robu către președinta R. Moldova, Maia Sandu, iar la scurt timp șefa statului a semnat decretul prin care Robu a fost numit procuror general interimar. DETALII AICI

Filmul reținerii procurorului general suspendat: toate acțiunile au avut loc în 8 ore. Cronologia evenimentelor