Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Acordul de împrumut dintre…

DOC Acordul de împrumut dintre R. Moldova și BERD pentru reabilitarea drumurilor, aprobat în lectură finală

Foto: mca.gov.md

Parlamentul a aprobat în lectura a doua proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de modificare nr. 2 la Acordul de împrumut dintre R. Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) privind realizarea lucrărilor de construcție și reabilitare a drumurilor în R. Moldova.

Acordul prevede construcția drumului de ocolire al orașului Vulcănești și reabilitarea drumului R34 Hîncești-Leova-Cantemir.

„Resursele sunt destinate pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare a rețelei de drumuri naționale și construcția drumurilor de ocolire selectate în baza Strategiei transport și logistică pentru anii 2013-2022”, se arată în document.

Proiectul de lege a fost susținut de 70 de parlamentari.

Anterior, prim-ministra Natalia Gavriliția și șefa biroului BERD, Angela Sax, au discutat în cadrul unei întrevederi proiectele investiționale finanțate de BERD, care sunt în derulare în sectorul public, în special, proiectele de reabilitare a drumurilor și proiectul de reabilitare a infrastructurii feroviare.

Pe 6 octombrie, a fost semnat acordul de împrumut dintre R. Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) care prevede oferirea a 23,5 milioane de euro, pentru reabilitarea căilor ferate.

Pe 27 septembrie curent, președinta R. Moldova, Maia Sandu a semnat decretul privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării Amendamentului nr. 2 la Acordul de împrumut dintre R. Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), în valoare de circa 24 de milioane de euro, în vederea realizării Proiectului de achiziție a locomotivelor și de restructurare a infrastructurii feroviare. Detalii aici.

Amendamentul nr. 2 la Acordul de împrumut dintre R. Moldova și BERD, în vederea realizării Proiectului de achiziție a locomotivelor și de restructurare a infrastructurii feroviare a fost semnat, la Chișinău, pe 14 noiembrie 2014.