Principală  —  IMPORTANTE   —   Detalii noi despre scandalul de…

Detalii noi despre scandalul de la Spitalul Raional Ungheni: Mitriuc l-a desemnat șef al spitalului pe medicul care a făcut campanie pentru Dodon, deși exista deja un director

Foto: srungheni.md

Președintele raionului Ungheni, Ghenadie Mitriuc, l-a desemnat pe medicul Vladimir Popovici drept director interimar al Spitalului Raional Ungheni, asta deși fostul șef al spitalului, Andrei Alexeev, pe perioada concediului medical, a semnat un ordin prin care vicedirectoarea spitalului urma să preia funcția de șefă a instituției.

Pe 18 ianuarie, ZdG scria că mai mulți angajați ai Spitalului Raional Ungheni sunt indignați de faptul că la concursul pentru ocuparea funcției de director al spitalului a fost admis ca participant medicul Vladimir Popovici, care acum câteva zile a fost numit în funcția de director interimar al spitalului. Medicii susțin că Popovici are o reputație îndoielnică în rândul anagajaților, „are un trecut dubios și antecedente penale”, se arată într-o petiție semnată de aceștia și trimisă redacției Ziarului de Gardă.

Ba mai mult, pe 15 ianuarie, într-o scrisoare colectivă adresată Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), precum și consilierei președintei R. Moldova în domeniul Sănătății, Ala Nemerenco, mai mulți angajați ai Spitalului Raional Ungheni și-au exprimat dezacordul față de decizia Consiliului Raional, solicitând autorităților „să țină cont de doleanța întregului colectiv de a continua activitatea de conlucrare cu actualul director domnul Andrei Alexeev, pe parcursul următorilor 5 ani”.

Sursa documentului: sanatateinfo.md

Solicitat de Ziarul de Gardă, fostul director al Spitalului Raional Ungheni, Andrei Alexeev, ne-a comunicat că, știind că se va interna în spital din motive de sănătate, pe 20 ianuarie a semnat un ordin de numire în funcția de director interimar al instituției pe vicedirectoarea spitalului, Marina Podoroghin, însă, cu toate acestea, Mitriuc l-a desemnat pe medicul Vladimir Popovici în această funcție.

„Eu nu m-am simțit bine vreo trei zile și când am constatat că tratamentul nu are efect, am telefonat-o pe doamna vicedirector. Ea era în concediu atunci. I-am spus că eu mă voi interna în spital și îi voi pasa ei interimatul. A doua zi a apărut decizia domnului Mitriuc. De fapt, în acea zi au apărut 3 decizii. În una din decizii se arăta că, în urma ședinței extraordinare a Consiliului Raional, Vladimir Popovici a fost numit director interimar al spitalului”, a spus Alexeev pentru ZdG.

Foto: ZdG

Anterior, am încercat să obținem o reacție de la președintele raionului Ungheni, Ghenadie Mitriuc, pentru a afla de ce a fost demis din funcție Andrei Alexeev, însă contactat de ZdG, Mitriuc a spus să-l telefonăm mai târziu pentru că se află la locul de muncă. Ulterior, ZdG l-a telefonat de câteva ori pe Mitriuc, însă acesta ne-a respins toate apelurile.

De această dată, am reușit să-l contactăm pe Mitriuc, însă acesta ne-a comunicat că nu ne poate răspunde la întrebări, fiindcă pentru Ziarul de Gardă nu are timp liber.

Ghenadie Mitriuc: „Pentru Ziarul de Gardă nu am timp liber

„Pentru Ziarul de Gardă nu am timp liber. Eu sunt la volan acum. Sunați mai târziu, vă rog. Nu, ce să facem? Lucrăm”, a spus Mitriuc pentru ZdG.

Am încercat să obținem răspuns la întrebările de ce l-a demis din funcție pe Andrei Alexeev și cum explică numirea în funcția de director interimar al lui Popovici, din moment ce fostul șef al instituției a pasat interimatul Marinei Podoroghin, însă acesta ne-a deconectat apelul.

Anterior, directorul interimar al Spitalului Raional Ungheni, Vladimir Popovici, a declarat pentru ZdG, că respinge acuzațiile aduse la adresa sa de către angajații spitalului.

„Dumneavostră puteți să veniți la Ungheni? Să nu vorbim la telefon și să vă convingeți că aceste lucruri sunt false. Foarte multe dintre acestea sunt false. Eu știu cine a scris despre mine – oamenii care sunt implicați în lucruri murdare, de aceea, ei au scris”, a spus Popovici pentru ZdG.

În campania electorală din cadrul alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie, Vladimir Popovici l-a susținut public pe Igor Dodon venind și cu un mesaj public ce a fost distribuit pe rețelele sociale și televiziunile afiliate socialiștilor.

Întrebat de Ziarul de Gardă dacă numirea lui în funcția de director interimar al spitalului ar avea vreo legătură cu susținerea publică pentru Dodon, Popovici a spus pentru ZdG că nu ara vea vreo legătură.

Potrivit unor surse ale ZdG, în timpul campaniei electorale pentru Președinție, Mitriuc, cel care a condus staff-ul electoral al lui Igor Dodon în raionul Ungheni i-a cerut șefului spitalului să transmită un mesaj video de susținere a candidatului socialist. Acesta însă a refuzat, iar șeful raionului i-ar fi promis că-l va demite, lucru care s-a întâmplat recent.