Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Detalii de la Urgență privind…

Detalii de la Urgență privind decesul șoferiței implicată în accidentul de la Buiucani. Diagnosticul final

Soferița de 34 de ani s-a stins în această dimineață, în jurul orei 10:25, la Institutul de Medicină Urgentă. Potrivit medicilor de la secția unde era internată femeia, traumele și fracturile pe care le-a suferit șoferița, în urma accidentului, erau extrem de grave și incompatibile cu viața.

Diagnosticul final e: traumatism asociat grav prin traumatism abdominal închis, lizarea organelor interne, anemie post-hemoragică, traumatism cranio-cerebral și traumatismul aparatului locomotor. Starea pacientei a fost din start și pe parcurs, la fel, extrem de gravă. Dinamica pozitivă a fost observată după acțiunile de resuscitare, imediat după internare, dar tot extrem de gravă era starea pacientei”, a declarat vicedirectorul Institutului de Medicina Urgenta, Igor Curov.

„Pe parcursul zilelor care treceau, dinamica era extrem de gravă. Evoluția în sine nu a fost pozitivă. Așa și le spuneam rudelor, că suferind astfel de politraumatisme, pacienții pot supraviețui în această stare și până la o lună, dar procesele nu sunt restabilite. Cu astfel de politraumatisme pacienții nu supraviețuiesc”, a declarat Cobîlețchi Sergiu, șeful Secției Anestezie și Terapie Intensivă, acolo unde a stat internată șoferița.

Trei persoane rănite în accidentul care s-a produs la Buiucani rămân internate la Institutul de Medicină Urgentă. Între timp, cinci pacienți au fost deja externați, starea lor de sănătate fiind bună.

„Starea celor trei persoane care rămân internate e de gravitate medie, în afara oricărui pericol. Continuă tratamentul”, spun medicii.

Accidentul s-a produs pe 30 septembrie. Un troleibuz cu pasageri, care circula pe linia 21, a fost lovit puternic de un automobil Porsche Cayenne. La volanul automobilului se afla o femeie de 34 de ani, iar pe bancheta din dreapta un barbat de 40 de ani, care s-a stins pe loc. 28 de persoane, pasageri în troleibuz, au fost transportate de urgență la spital.

Potrivit poliției, impactul s-a produs după ce șoferița, care era în stare de ebrietate avansata, aproape de comă alcoolică, a intrat cu viteză în intersecție, ignorând culoarea roșie a semaforului.

Șoferița Porsche-ului se numește Svetlana Ungureanu și are 34 de ani. Potrivit poliției, aceasta a fost trasă la răspundere penală de cinci ori pentru infracțiuni comise în trafic, iar timp de șase luni a ispășit o pedeapsă cu închisoarea în Penitenciarul Rusca, pentru că a urcat la volan în stare de ebrietate și fără permis de conducere. Totodată, între 2010-2018, pe numele acesteia au fost întocmite de către agenții de patrulare 43 de procese-verbale de contravenție.