Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Detalii de la MSMPS despre…

Detalii de la MSMPS despre decesul medicului pediatru, Maria Păpușoi. În ultimele 24 de ore, 4 persoane au fost răpuse de COVID-19

Imagine-simbol: World Health Organization in Moldova

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) informează că, în ultimele 24 de ore, în Republica Moldova alte patru persoane infectate cu COVID-19 și-au pierdut viața în urma complicațiilor provocate de virus.

MSMPS confirmă decesul medicului Maria Popușoi, în vârstă de 65 de ani, care activa în calitate de doctoră imagistă la spitalul raional Cimișlia.

Deces 842: Femeie de 68 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 22 iulie, la Spitalul Clinic Municipal nr. 1. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

Deces 843: Bărbat de 79 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 24 iulie, la Spitalul Clinic Municipal nr. 1. Comorbidități: insuficiență hepatică, renală, sechele post AVC.

Deces 844: Bărbat de 56 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 14 iulie, la Spitalul Clinic Municipal nr. 1. Comorbidități: diabet zaharat, cardiopatie ischemică mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 845: Ce regret, MSMPS anunță trecerea în neființă a Mariei Păpușoi, în vârstă de 65 ani, din raionul Cimișlia. Internată la data de 30 iulie, la Spitalul Clinic Republican. Maria Păpușoi a activat în calitate de medic pediatru/endoscopist în cadrul Spitalului MSMPS și Spitalul Raional Cimișlia.

Este regretabilă pierderea unui specialist remarcabil din sistemul medical. Exprimăm sincere condoleanțe familiei îndurerate, rudelor și colegilor. Dumnezeu să o odihnească în pace”, transmite instituția.

În total, 29 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.