Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Consultări telefonice pentru depunerea în…

Consultări telefonice pentru depunerea în format electronic a declarației de avere și interese personale

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) anunță despre faptul că pentru ziua de astăzi, 31 martie, ultima zi de depunere în format electronic a declarației de avere și interese personale, la sediul ANI se vor afla doi angajați – în calitate de consultanți la linia telefonică.

„Până la ora 17.00 puteți contacta angajații ANI la numerele de telefon 022 820 606 și 022 820 607. Conducerea Autorității Naționale de Integritate îndeamnă subiecții declarării de a fi cu atitudine faţă de procesul de declarare în format electronic”, susțin reprezentanții ANI.

Potrivit datelor statistice extrase din Sistemul electronic „E-integritate”, la data de 27 martie, au fost depuse în format electronic 43 de mii de declarații de avere și interese personale. În Registrul electronic sunt introduși 56 de mii de subiecți ai declarării, care pot depune declarația în format electronic.

Potrivit prevederilor legale – declarația de avere și interese personale se depune anual, până în data de 31 martie, cu includerea veniturilor obținute de către subiectul declarării, împreună cu membrii de familie, concubinul/concubina lui în anul fiscal precedent, de asemenea bunurile deținute şi interesele personale, prevăzute la art. 4 alin. (1) lit. b)–m) la data depunerii declarației.

În conformitate cu prevederile art. 330-2 din Codul contravențional, alin. 1 – depunerea tardivă, se sancționează cu amendă de la 30 la 60 de unități convenționale (de la 1500 la 3000 de lei); alin. 2 – nedepunerea declarațiilor în termenele prevăzute de lege, se sancționează cu amendă – de la 60 la 90 de unități convenționale (de la 3000 la 4500 de lei).