Principală  —  IMPORTANTE   —   Consiliul Suprem de Securitate va…

Consiliul Suprem de Securitate va discuta, sâmbătă, „ultimele evoluții de securitate din regiune”, după anunțul făcut de Vladimir Putin privind mobilizarea parțială în Federația Rusă

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a convocat pentru sâmbătă, 24 septembrie, ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Membrii CSS vor discuta despre securitatea regională în contextul războiului din Ucraina, potrivit unui comunicat al Președinției.

„Ședința va începe la ora 10.00. Cu informații despre declarațiile de presă vom reveni pe parcursul zilei de sâmbătă”, se arată în comunicat.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începând de miercuri, 21 septembrie, mobilizare parțială în Federația Rusă, în contextul războiului desfășurat de Rusia în Ucraina.

După ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat despre mobilizarea parțială, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că urmează a fi recrutați 300 de mii de rezerviști. Este vorba despre cetățenii care au efectuat serviciul militar și au experiență relevantă.

De asemenea, Șoigu a declarat că Rusia a pierdut în războiul din Ucraina 5.937 de soldați, iar 90% dintre răniți au revenit în serviciul militar.

La ultima ședință a CSS, din 5 septembrie, unul dintre subiectele care a fost discutat s-a referit la combaterea și contracararea acțiunilor cu caracter terorist. Totodată, membrii CSS au discutat și despre progresele și obstacolele existente în procesul de înfăptuire a justiției și despre prioritățile agendei legislative privind reforma justiției.