Principală  —  IMPORTANTE   —   Consiliul Suprem de Securitate, convocat…

Consiliul Suprem de Securitate, convocat luni în ședință. Membrii CSS vor discuta despre contracararea acțiunilor cu caracter terorist

Imagine-simbol

Președinta Maia Sandu a convocat pentru luni, 5 septembrie, ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), potrivit unui comunicat publicat de Președinție.

Potrivit instituției Prezidențiale, unul dintre subiectele care va fi pus în discuție de către Consiliul Suprem de Securitate se referă la combaterea și contracararea acțiunilor cu caracter terorist.

Membrii CSS urmează să discute și despre progresele și obstacolele existente în procesul de înfăptuire a justiției și despre prioritățile agendei legislative privind reforma justiției.

După închidea ședinței, la ora 13:30, președinta Maia Sandu va susține un briefing de presă.

Ultima ședință a Consiliului Suprem de Securitate a avut loc la sfârșitul lunii mai. Atunci Consiliul Suprem de Securitate (CSS) a formulat un șir de recomandări în contextul creșterii prețurilor la produsele alimentare care urmau a fi executate de Guvern și Parlament.

Ziarul de Gardă a relatat despre faptul că aproape 150 de alerte false cu bombă au „lovit” R. Moldova de la începutul anului, fiind vizate nu mai puțin de 885 de locații. Autoritățile sunt informate despre minarea unor instituții publice sau private fie prin intermediul poștei electronice, fiind utilizate servicii criptate de mesagerie, fie prin telefon.