Principală  —  citiți joi   —   Citiți joi în ZdG: Dezvăluirile…

Citiți joi în ZdG: Dezvăluirile unor actuali și foști angajați de la „Spații Verzi”, profilul „trollilor” care justifică războiul din Ucraina și interviu cu președintele Comisiei „Pre-Vetting”

În ediția din 23 iunie a Ziarului de Gardă citiți despre dezvăluirile unor actuali și foști angajați de la „Spații Verzi”. Mai mulți angajați și foști angajați ai Întreprinderii Municipale „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” denunță o serie de ilegalități comise de conducerea instituției. Organizarea proastă și activitatea în interese personale în detrimentul interesului public s-au soldat cu tragicul accident din luna mai curent, când un copil a fost omorât după ce craca unui copac a căzut peste el. Muncitorii susțin că au fost impuși să lucreze în gospodăriile șefilor, să facă tăieri fără acte, la indicațiile lor ilegale, precum și să participe la acțiuni electorale ale Partidului Democrat din Moldova.

La rubrica „Exclusiv” găsiți un interviu cu Herman von Hebel, președintele Comisiei „Pre-Vetting”, care va evalua integritatea candidaților la funcțiile de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii și ai Consiliului Superior al Procurorilor.

Din paginile „La marginea Europei” aflați câteva dintre beneficiile de care se va bucura R. Moldova în cazul în care va obține statutul de stat candidat pentru aderarea la UE. Pe 23-24 iunie, Consiliul European va decide dacă oferă R. Moldova statutul de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană.

În noul număr al ziarului găsiți și un articol despre profilul „trollilor” care justifică războiul din Ucraina. 

ANCHETE: Defrișări fără întocmirea actelor, rude angajate și muncitori impuși să lucreze în gospodăriile șefilor. Dezvăluirile unor actuali și foști angajați de la „Spații Verzi”

LA MARGINEA EUROPEI: Zi istorică pentru parcursul european al R. Moldova: „În momentul în care R. Moldova va obține statutul de țară candidată, aderarea noastră la UE nu mai este o iluzie”

ACTUAL: Fostul președinte al R. Moldova, socialistul Igor Dodon, rămâne în arest la domiciliu încă 30 de zile; starea de urgență instituită în R. Moldova ar putea fi prelungită cu încă 45 de zile

ZONA PUBLICĂ: Societatea civilă și autoritățile centrale, la o discuție publică despre descentralizare în contextul crizei refugiaților

CITITORUL DE GARDĂ: Cât de sigure sunt transfuziile de sânge?; problema plutonierului Furtună: răspuns oficial de la Ministerul Apărării

REPORTER SPECIAL: Profilul „trollilor” care justifică războiul din Ucraina

EXCLUSIV: „Nu ne vom atinge de independența și imparțialitatea justiției. Vom monitoriza mai degrabă stilul de viață, presiunile care ar fi putut fi făcute asupra judecătorilor și procurorilor”. Interviu cu Herman von Hebel, președintele Comisiei „Pre-Vetting”

NECROLOG: A trecut în eternitate profesorul Natalia Cherdivarenco – reprezentantă a promoției de aur a USMF „Nicolae Testemițanu”

SĂNĂTATE: Alergiile afectează fiecare a patra persoană de pe glob: care sunt simptomele și cum ne putem proteja

OPINII:

PETRU GROZAVU: Proteste cu tricouri albe și cămăși negre

EDITORIAL

Valiant Richey, reprezentantul special al OSCE pentru combaterea traficului de ființe umane: Eradicarea traficului de ființe umane – vindecarea unei cicatrici în lumea noastră