Principală  —  citiți joi   —   Citiți joi în ZdG: Detalii…

Citiți joi în ZdG: Detalii despre cine se face responsabil de alarmele false cu bombă din R. Moldova, ce se știe despre Daria Dughin, fiica unui ideolog al „lumii ruse” și istoriile de viață al unuia dintre participanții la ședințele Cenaclului „Alexei Mateevici” din 1988

În ediția ZdG de joi, 25 august, puteți citi o anchetă despre alarmele false cu bombă care au „lovit” R. Moldova de la începutul anului. Ziarul de Gardă a încercat să afle detalii despre cine se face responsabil de aceste alarme false și de perturbarea activității mai multor instituții din țară.

Mai găsiți mâine în ZdG despre motivul pentru care câțiva cetățeni moldoveni, care urmau să meargă într-un pelerinaj în Israel, au fost reținuți și deportați înapoi în R. Moldova.  

Tot în numărul de mâine aflați ce se știe despre Daria Dughin, fiica așa-numitului ideolog al „lumii ruse” Alexandr Dughin, ucisă în urma unei explozii. Cine a avut de câștigat în urma acestui omor, dar și ce spun politologii despre Dughin.

În ediția din 25 august, Katayama Yoshihiro, Ambasadorul Japoniei la Chișinău relatează, într-un interviu pentru ZdG, despre cum a reușit să studieze limba română, despre importanța cunoașterii limbii statului în care te stabilești, despre visul său de a vizita R. Moldova și emoțiile cu care a urmărit proclamarea independenței țării noastre.

Un alt material pe care îl găsiți la Reporter Special este despre istoriile de viață al unuia dintre participanții la ședințele Cenaclului „Alexei Mateevici”, organizate în anul 1988 la Chișinău, despre cum a fost reținut pentru lupta sa de eliberare națională și dacă are regrete legate de acea luptă. 

În ediția de joi, 25 august, citiți și despre eficiența energetică în R. Moldova și Uniunea Europeană în contextul crizei înregistrate la nivel internațional și ce sfaturi oferă specialiștii pentru cetățeni în perioada rece a anului.

Rubricile ediției din 25 august:

Actual: De ce dolarul este mai scump ca euro, ce urmează și cum sunt afectați cetățenii R. Moldova

Anchete: În culisele alertelor false cu bombă: Cine terorizează R. Moldova?

Dosar: Moldoveni reținuți în Israel

La Marginea Europei: Moartea Dariei Dughin, omor la comandă sau „jertfă sacrală”?

Reporter Special: Anul 1988. Arestatul nr. 1

Exclusiv: „Un semn de respect față de poporul statului în care locuiesc”. Cum a învățat ambasadorul Japoniei limba română, de ce a visat să ne viziteze țara și cum a ajuns să reprezinte R. Moldova la unul dintre cele mai prestigioase concursuri de dans din lume

Infoteca Drepturilor: Eficiența energetică în R. Moldova și UE pe timp de criză

Sănătate: Alergia la ambrozie: Cauze, simptome și tratament

Editorial:
Petru Grozavu: Tot ostatici ai Pactului Stalin-Hitler. „Vă sărut picioarele celor care ați venit pe jos la Chișinău”
Alina Radu: De ce Veronica Dragalin?
Roman Goncharenko: Noua Ucraină este coșmarul lui Putin