Principală  —  citiți joi   —   Citiți joi în ZdG

Citiți joi în ZdG

În ediția de joi, 22 iulie, a Ziarului de Gardă citiți o anchetă despre stăpânii benzinăriilor din R. Moldova și acordurile de cartel pe o piață fără concurență. În articol aflați cum în ultimii doi ani, șase cei mai mari jucători de pe piața petrolieră au înlocuit procesul concurențial cu o formă amicală de control, au dictat prețurile, au vândut aceeași calitate de benzină și motorină, iar acum riscă o amendă record pentru aceste înțelegeri de cartel.

Tot în acest număr găsiți un nou articol despre relaxarea demnitarilor pe banii cetățenilor. De această dată, citiți un material despre cum în anul 2020, an pandemic, 11 conducători ai instituțiilor de stat s-au relaxat la Holercani, pentru locațiunea vilelor fiind cheltuite peste două milioane de lei din bani publici.

În ediția de joi a Ziarului de Gardă vă prezentăm un interviu cu Alina Prichici, voluntară anticorupție, absolventă a Centrului de Excelență în Economie și Finanțe, deținătoarea Diplomei de Onoare a președintelui R. Moldova pentru performanțe deosebite în susținerea examenelor de Bacalaureat 2021 despre sistemul educațional din R. Moldova.

Totodată, în ziarul de mâine aflați cum redacția ZdG a câștigat procesul de judecată cu Fiodor Ghelici, vizat într-o anchetă jurnalistică a ZdG. Victoria ZdG vine după ce controversatul activist civic a atacat redacția în judecată drept reacție la publicarea anchetei despre voluntarii Asociației „Moldova Mea” condusă de el, în care demonstram că banii colectați de aceștia pentru familii nevoiașe nu ajung la destinație, iar o parte din sume sunt ascunse în buzunarul celor care îi colectează.

La rubrica Sănătate găsiți noi recomandări pentru reabilitarea pacienților care au suferit de COVID-19.

Tot în ziarul de joi citiți un articol despre o nouă rundă la care au fost împărțite apartamente pentru judecători și pentru angajați ai sistemului judecătoresc la prețuri preferențiale. De această dată, apartamentele sunt predestinate angajaților din justiție din raioanele R. Moldova. Astfel, alți 185 de magistrați și lucrători ai sistemului de justiție vor beneficia de imobile în Chișinău la un preț de aproape două ori mai mic decât prețul de piață, adică vor achita doar 420 de euro pentru un metru pătrat.

IMPACT: ZdG a câștigat procesul de judecată cu Fiodor Ghelici, controversatul activist civic, nemulțumit că am scris despre donațiile care NU ajungeau la destinație, colectate de membrii asociației sale

ACTUALITATE: Ambasadorul SUA în R. Moldova, Dereck J. Hogan, la final de mandat: „Plec, știind că relația noastră
este puternică și în creștere”

ANCHETE: Stăpânii benzinăriilor: acorduri de cartel pe o piață fără concurență

ANCHETE: Relaxarea demnitarilor pe banii cetățenilor

INTERVIU: „Salariul unui judecător este, cel puțin, de două ori mai mare decât al unui profesor și e dificil de găsit explicația” –

REALITATEA: Nouă rundă de apartamente la prețuri preferențiale pentru judecători. Cine se numără printre beneficiarii?

ÎNTRE VEST ȘI EST: Manifestul propagandistic al lui Putin: „Rușii și ucrainenii sunt un singur popor”; România „a ocupat” Basarabia și Bucovina de Nord

SĂNĂTATE: Noi recomandări pentru reabilitarea pacienților care au suferit de COVID-19

Editoriale:

ANETA GROSU:  Câteva invitații pentru Iv, primarul

PETRU GROZAVU: Fuga „bogaților” din Moldova